ترکیه یک پل بینالمللی بین دو قاره اروپا و آسیا است، که با فرهنگ غنی، بناهای تاریخی و زیباییهای طبیعی، سالانه میلیونها گردشگر از سراسر جهان را به سمت خود جذب میکند. در سالهای اخیر ترکیه به عنوان مقصدی برای مهاجرت، بیش از پیش مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است.
برای مهاجرت به ترکیه مانند مهاجرت به هر کشور دیگر، یکی از روشهای مرسوم، مهاجرت تحصیلی است. تحصیل پزشکی در ترکیه، در دانشگاهی که مورد تایید وزارت بهداشت باشد، با هزینهای کم و حتی بدون داشتن مدرک زبان، یکی از گزینههای جذابی است که بسیاری از کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی را دارند، با آن مواجه میشوند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا در رابطه با تحصیل پزشکی در ترکیه و جزئیات آن بیشتر صحبت کنیم.

شرایط پذیرش رشته پزشکی در دانشگاههای ترکیه
یکی از مسیرهای مهاجرت به ترکیه، مهاجرت تحصیلی است. بسیاری از متقاضیان، به علت محبوبیت بالای رشته پزشکی و بازار کار خوب آن، برای ادامه تحصیل در این رشته به ترکیه مهاجرت میکنند.
برای اینکه بتوانید برای تحصیل در رشته پزشکی وارد یکی از دانشگاههای ترکیه شوید، ابتدا لازم است که ۱۲ سال تحصیل را قبل از آن گذرانده باشید و دیپلم خود را با نمرات بالایی در رشتههای ریاضیات، فیزیک، شیمی و زیستشناسی کسب کرده باشید. پس از آن نیاز به شرکت در یکی از دو آزمون YOS یا SAT دارید.
آزمون YOS، آزمون ورود به دانشگاههای دولتی ترکیه است که هزینه تحصیل در این دانشگاهها پایین میباشد و تدریس در آنها به زبان ترکی انجام میشود. از طرف دیگر آزمون SAT آزمون ورودی به دانشگاههای خصوصی ترکیه است؛ هزینهی تحصیل در این دانشگاهها زیاد است و تدریس به زبان انگلیسی صورت میگیرد. اما باید به این نکته نیز اشاره کرد که پیش از هر کاری، متقاضی باید یک دوره یک ساله در کالج را شرکت کند تا آمادگی لازم جهت آزمون ورودی دانشگاه را به دست بیاورد.

تحصیل پزشکی در ترکیه بدون آزمون
در خصوص ورود به دانشگاه و تحصیل پزشکی در ترکیه بدون آزمون ورودی باید گفت که این مورد، در شرایطی خاص امکان پذیر است. در صورتی که معدل دیپلم متقاضی بین ۱۸ تا ۲۰ باشد و فقط در برخی از دانشگاههای دولتی، با پرداخت شهریه به صورت یکجا و ارائه مدرک زبان با نمره بالا، میتواند امکان پذیر باشد.
تحصیل پزشکی در ترکیه بدون مدرک زبان
داشتن مدرک زبان برای تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی، وابسته به این است که در چه دانشگاهی درس میخوانید. در صورتی که در دانشگاههای خصوصی ترکیه قصد ادامه تحصیل دارید، لازم است که مدرک زبان انگلیسی را داشته باشید؛ در صورتی که اگر قصد تحصیل در دانشگاههای دولتی را دارید لازم نیست که مدرک زبان ارائه دهید، اما باید به زبان ترکی مسلط باشید.

هزینهی تحصیل پزشکی در ترکیه
اعتبار دانشگاه مقصد و این موضوع که دانشگاه انتخابی شما مورد تایید وزارت بهداشت باشد، از اهمیت زیادی برخوردار است. شما وقت، انرژی و هزینه میگذارید، پس باید در دانشگاهی درس بخوانید که از اعتبار جهانی و داخلی برخوردار باشد تا در صورت بازگشت به ایران یا مهاجرت به هر کشور دیگری پس از اتمام تحصیل، به راحتی بتوانید مشغول به کار شوید.
در ادامه با لیست دانشگاههای پزشکی که مورد تایید وزارت بهداشت هستند آشنا خواهیم شد.
- Istanbul University
- Ege University
- Middle East Technical University
- cıbadem University
- Ataturk University
- Koc University
- Ankara University
- Bahçeşehir University
- Başkent University
- Dokuz Eylül University
- Yeditepe University
- Gazi University
- Hacettepe university
- Izmir Katip Celebi University
- Marmara University
- Ondokuz Mayis University
سخن پایانی
تحصیل پزشکی در ترکیه، به دلیل هزینه پایین تحصیل و زندگی، در میان دانشجویان بینالمللی، مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله در خصوص شرایط پذیرش پزشکی در دانشگاههای ترکیه صحبت کردیم، با دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت آشنا شدیم، هزینههای تحصیل و زندگی در ترکیه را بررسی کردیم و به موضوع پذیرش بدون آزمون ورودی و مدرک زبان نیز پرداختیم.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.